Voorstelling 2014 : VOS - De Stuiter

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Voorstelling 2014 : VOS

Archief

In 2014 pakte de Stuiter weer goed uit! Onder leiding van regisseur Michiel van de Burgt speelde zij drie één-akters  rond het thema VOS. De groep spelers splitste zich in drieën en speelde elk een ander toneelstuk. Ook het publiek splitste zich op in drie groepen en gingen van de ene naar de andere locatie bergeleid te voet om alle drie de stukken te kunnen aanschouwen.

Speeldata waren donderdag 19, vrijdag 20, zaterdag 21, donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 juni.

Serenade
In het altijd kakelende kippenhok heerst grote onrust. Haan ontdekt de Vos op zijn pleintje en wil hem wegjagen voordat zijn vrouwtjes erachter komen. Maar omdat de niet al te subtiele, lawaaiige Haan zoveel schreeuwt, komen de Kippen tevoorschijn. Zij zijn natuurlijk erg nieuwsgierig naar deze bijzondere mannelijke verschijning die zo prachtig voor hen op zijn instrument tokkelt.

Vossenjacht
Een Haan maakt zich zorgen of de Zon en de Boer nog wel wakker zullen worden, nu hij hen niet meer kan wakker kraaien ’s morgens. Een Jongen en zijn Tante zijn op pad om te jagen, maar hebben zij daar wel zin in? Een stel waakhonden maakt zich alleen nog maar zorgen om contractuele afspraken. Een ex-Koningin en ex-Gravin proberen zo ‘normaal-burgerlijk’-mogelijk voor de dag te komen en de Jachtmeester is helemaal ten einde raad.

De Vos Reynaerde (vertaling Ans Jager)
Wanneer Vos Reynaerde aan het gerecht wordt ontboden
en de Koning stuurt zijn dienstboden,
die stuk voor stuk klagend en met bloed besmeurd,
terugkomen en vertellen wat er is gebeurd:
“Die vos is niet goed snik!”
“Ik ben weer getrapt in die valstrik..”
Door zijn gelieg en zijn gedraai,
door zijn geslijm en zijn gepaai
ontsnapt hij aan zijn straf.
Of loopt het slechter met hem af…?

Regie

De regie is in handen van Michiel van de Burgt.
Theatermaker Michiel van de Burgt is regisseur, schrijver, acteur en vormgever voor theater.
Als regisseur werkte hij aan uiteenlopende producties. Kleinkunst, musicals en repertoiretoneel. Maar ook kindertheater en korte films. In Rotterdam maakte hij al diverse voorstellingen op bijzondere locaties.
Michiel schreef de musical ‘Odysseia. De reizen van Odysseus’ en twee kleinkunstvoorstellingen, waar hij zelf ook in speelde. Momenteel speelt hij op scholen de educatieve cabaretvoorstelling ‘Zeven Sloten’.

Meer informatie kunt u vinden op zijn website

Overzicht van publicaties

Brabants Dagblad 21 juni 2014


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu