Voorstelling 2017 : 1001 - De Stuiter

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Voorstelling 2017 : 1001

Archief

Het verhaal van Sherezade.
Of beter: De verhalen die Sherezade vertelde aan de koning.
Verhalen. Geen sprookjes.
Eeuwenoude verhalen gespeeld op een fort van bijna 150 jaar oud.
De Oosterse cultuur op de Hollandse klei.

'Batterij onder Poederoijen' verandert in een verhalenfestival.
Een koning, een dwerg, een Moghrabin,
Nacht 562, pratende dieren, diamant.
Tovenarij.
Aladdin en heel veel eten.

Verhalen over liefde en jaloezie.
Over vindingrijkheid en je lot.
Overgave en verwondering.

Over de kracht van de vertelling.

Speeldata zijn  23, 24, 29 en 30 juni en 1 juli.


 
 POEDEROIJEN - Toneelgroep De Stuiter wist met de voorstelling '1001' het publiek te verrassen op de batterij van Poederoijen.

Geen stuk van Kafka dit jaar voor De Stuiter, maar luchtige verhalen over dood en leven, liefde, seks en mooie vrouwen. Het stuk '1001' is een voorstelling boordevol verhalen uit de vertellingen van Sherezade en koning Sjahriar. De spelers voeren het publiek mee over het gehele fortterrein voor steeds een nieuw verhaal. De vier groepen krijgen ook verschillende verhalen te zien.

Door de veelheid van verhalen komt het geheel soms wat rommelig over en lukt het niet altijd de aandacht bij de vertellingen te houden. Toch verveelt het stuk geen moment, omdat elk nieuw verhaal weer een nieuwe plek krijgt op het fortterrein. Begin en afsluiting van de voorstelling zijn wel gezamenlijk en spelen zich af voor het fort. Daarbij wordt speels gebruik gemaakt van de luiken, waarachter steeds een andere toneelspeler te voorschijn komt.

Zowel aan het begin als na afloop van de voorstelling is volop gelegenheid tot na praten in het gezellige Stuiterdorp. De voorstelling is nog te zien op 23, 24, 29 en 30 juni en 1 juli. Kaarten bestellen kan via info@destuiter.nl


 

Regie

Niek Dekker houdt zich bezig met theater.

Schrijven. Lesgeven. Regisseren en acteren.

In 2014 afgestudeerd aan de ArtEZ Academie voor Theater als theaterdocent maakt hij elk jaar een aantal voorstellingen die hij het liefst ook zelf schrijft. Hij werkt met kinderen en volwassenen, amateurs en professionals.

Eerder maakte hij voorstellingen met zijn eigen groep Geen Front, met kinderen uit Amsterdam-Oost bij Studio 52nd, schreef voor het Annatheater in Helmond, maakte musicals bij Musicalgroep Besoyen en gaf hij les bij meerdere (jeugdtheater)scholen door heel Nederland.

Zie voor meer informatie zijn website www.niekdekkertheater.nl

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu